Nieuws / blog

Hier volgt actueel nieuws vanuit het HR, recruitment en interim management vakgebied. Te beginnen met de regelgeving die steeds vernieuwd wordt binnen de kinderopvang en hoe Accent op talent daarmee omgaat.

Daarnaast vindt u hier ook informatie en tips over het vinden van je droombaan en de juiste recruiter om je daarbij te helpen.

Passie voor je werk

15 juli 2020
Een ding is zeker, ik voel passie voor mijn werk. Hoe is dat voor jou? Lukt het je om je werkdag vol energie te eindigen? Of ben je tevreden met minder? Regelmatig kom ik getalenteerde en passie gedreven medewerkers tegen bij organisaties. Soms lukt het organisaties om medewerkers hun talent en passie te laten benutten. Vaak ook niet. En vroeg me af, is talent te managen? Wat is er voor nodig om passie bij je team aan te wakkeren en hoe doe je dat? Organisaties worden steeds meer afhankelijk van de talenten van de eigen medewerkers. Om onderscheidend te kunnen zijn van de concurrent, om het verschil te maken in de dienstverlening, etc. Talent is onlosmakelijk verbonden aan het individu. Zij zijn het bezit van het individu. En Ieder individu kan zijn/haar talenten inzetten en door ontwikkelen. Het ontwikkelen van talenten heeft een meer lange termijn perspectief en is verbonden met een loopbaan. Waardoor je het in de vorm van bijv. competentiemanagement goed kunt volgen en managen. Maar hoe zit dat met passie? En is passie gedreven werken niet minstens zo belangrijk om je talent optimaal te benutten? Mag je dit vragen van je managers? Of dient het vanuit de medewerker zelf, dus intrinsiek, aanwezig te zijn ten voordele van je business? Veelal blijft het bij een vraag tijdens het sollicitatiegesprek. Medewerkers die drie keer een idee enthousiast geopperd hebben en vervolgens door teamleden toegesproken dat het zo niet werkt bij de organisatie, blijven na een tijdje stil. Je ogen sluiten voor talent, maakt dat kansen onbenut blijven. Terwijl je deze kracht en energie wenst te benutten voor het behalen van je doelstellingen en om de concurrent net een stap voor te blijven. Wakker passie aan bij je medewerkers, vraag wat hen interesseert, wat zij als kans zien en waar ze zich voor inzetten. Talent werkt twee kanten op, hoe prachtig is het als het jouw medewerker verstevigt in zijn|haar vak en de organisatie er betere resultaten van krijgt!
Bekijk meer

Verbinding

9 juli 2020
Verbinding Bij Accent op talent draait het om verbinding. Met elkaar een opdracht naar een positief resultaat brengen. Het is mijn expertise om te weten wat de drijfveer van de ander is, wat heeft iemand nodig om op hetzelfde resultaat uit te komen. De wisselwerking daarin met respect voor de ander staat steeds centraal. Het is mijn taak om mensen in beweging te krijgen en wederzijdse verwachtingen te managen. Daarbij kijk ik steeds naar een bepaald kleurenpallet, welke leiderschapsstijl is nu gewenst. Ik zie mezelf dan uitsluitend als instrument op de juiste stappen te zetten. De koers is van ondergeschikt belang aan het resultaat. Als mens hebben we allemaal dezelfde basisbehoeften. Verbinding is daar één van, mensen willen verbinden en zijn daar van kleins af aan naar op zoek. We willen ons hechten en de emotionele banden die dat hechten met zich mee brengt hebben wij mensen nodig. Een effectieve afhankelijkheid die dient al bron van kracht volgens de filosoof Bowlby. Ben jij benieuwd welke verbindingen voor jou kunnen dienen of hoe jij deze krachtbron kan inzetten, neem dan contact op met accentoptalent.
Bekijk meer

Train je nee-spier

8 juli 2020
Word jij soms ook teruggeworpen in de realiteit en besef je ineens dat je toch weer ja hebt gezegd op iets wat je misschien eigenlijk niet wilt? - Meer werk dan afgesproken? - bepaalde klussen die minder goed bij je passen? - opdrachten en afspraken waar je liever nee tegen zegt? “Nee” zeggen zonder dat het jouw relatie met de ander kost is vaak een lastigere kwestie dan het lijkt. Zo vertelt ook cabaretière Lenette van Dongen in een interview dat ze haar jarenlange werk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zò zou willen inruilen voor een dik boek waarmee ze zich voor het hoofd zou kunnen slaan als ze weer eens vergeten was op tijd haar grenzen aan te geven. “Nee zeggen” blijkt in de praktijk toch ontzettend moeilijk. Grenzen aangeven gaat in essentie over wie je ten diepste bent, jouw waarden en normen, maar bovenal jouw relatie met anderen in de wereld. En omdat het zo keihard raakt aan diepere lagen, is een gesprekspartner in de vorm van een mentor of coach te oefenen. Dan word je “nee” sterker en tegelijk subtieler. Het is een onderwerp waar mensen soms een heel leven mee bezig zijn. Hoe sterk sta je in je schoenen als het aankomt op de bescherming van je eigen waarden en normen. Nee zeggen op een sociale manier is te leren, wil je weten hoe, neem dan contact op via www.accentoptalent.nl. Een oriënterend gesprek is gratis.
Bekijk meer